Select Page

Les regidories de Cultura, Medi Ambient i Urbanisme organitzen unes jornades al voltant del Patrimoni Cultural i Natural a Altea que tindran lloc del 16 al 24 de novembre, amb motiu del Dia Internacional del Patrimoni Mundial que es commemora el 16 de novembre i l’Any Europeu del Patrimoni Cultural que es celebra enguany.

El regidor de Cultura, Diego Zaragozí, ha explicat que ‘’l’objectiu de les jornades és apropar els béns a la població i conscienciar de la importància de la seua conservació i protecció’’.

La regidora de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu, ha manifestat que ‘’el que volíem traslladar és que la nostra geografia, geologia i natura són pilars fonamentals de la societat que som hui dia, ens hem desenvolupat gràcies als recursos naturals’’.

La regidora d’Urbanisme, Imma Orozco, ha destacat el ric patrimoni històric d’Altea i ha  comentat que, ‘’el poble ha viscut durant molt de temps d’esquenes al seu patrimoni i, afortunadament, des de fa uns anys s’està posant en valor eixe bé heretat que hem de saber cuidar i també compartir amb la societat alteana’’. En este sentit, ha posat l’accent en que ‘’no solament cal recuperar les infraestructures, sino també donar-les a conèixer a la societat alteana i que puguen disfrutar-les i també com un reclam turístic. Conèixer el nostre patrimoni ens ajuda també a conèixer-nos com a poble’’.

Els tres regidors conviden a alteans i visitants a participar d’estes activitats a través de les que podran conèixer i descobrir el ric patrimoni cultural i natural d’Altea

Activitats:

  • Dia 16 de novembre, a les 20 hores, la Casa de Cultura acollirà la presentació de les jornades, amb la participació de l’historiador Juanvi Martín Devesa i l’arqueòleg Pedro Jaime Zaragozí. En el mateix acte tindrà lloc la inauguració de l’exposició ‘La bona ombra. Els Arbres Monumentals d’Altea’’, a càrrec de la regidoria de Medi Ambient.
  • Dissabte, dia 17, des de les 11 fins a les 13:30 hores, jornada de portes obertes en dos dels espais visitables del patrimoni alteà: el Poador del Pontet i el Niu de metralladores de l’Olla.
  • Dia 18, d’11 a 12:30 h., s’ha organitzat una ruta cultural a través dels dos nuclis històrics, Bellaguarda i el poble antic, a càrrec de Juanvi Martín Devesa. L’eixida per assistir a esta ruta serà des de l’antic Llavador.
  • El dissabte dia 24, a les 11 hores, s’impartirà una conferència sobre el patrimoni immaterial. La Casa de Cultura acollirà la xarrada ‘Orígens de la Muixeranga i presentació de la Colla’, a càrrec de Paqui Cano i Modest Pascual i ‘Músiques per a les muixerangues: passat, present i futur’ pel cantant i compositor Vicent Torrent i el dolçainer i compositor Ferran Navarro.

Programació activitats Dia Internacional del Patrimoni Mundial

Pin It on Pinterest