Select Page

La regidoria de Turisme d’Altea valora positivament la seua presència a la World Travel Market de Londres, els passats dies 5 i 6 de novembre, un dels majors aparadors turístics del món.

Altea va estar present a l’estand de la Comunitat Valenciana que, a diferència d’anteriors edicions, va acudir amb un estand propi afavorint, amb això, una important presència a la fira.

Durant la jornada de dilluns, la representació alteana va estar present en els actes institucionals que van tenir lloc durant el matí, amb la presència de la ministra de Turisme, Reyes Maroto; el president de la Generalitat, Ximo Puig; el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el president de la Diputació, César Sánchez i el Diputat de Turisme, Eduardo Dolón, entre d’altres autoritats.

L’agenda de treball, amb cites ja tancades amb anterioritat a la fira i distribuïdes entre dilluns i dimarts, es va centrar en la promoció de l’oferta d’activitats sostenibles, establint contactes amb empreses turístiques especialitzades en l’oferta del busseig i del turisme ornitològic o birdwatching . Anna Alvado ha destacat “l’interès del departament en posicionar Altea en el punt de mira del turisme sostenible, segment turístic en creixement, establint els contactes i recollint informació necessària per seguir avançant en aquest sentit”.

Alvado ha subratllat “la gran acceptació de les jornades gastronòmiques centrades en la promoció del nostre producte local i de temporada per part de les empreses turístiques angleses especialitzades en l’oferta del turisme gastronòmic, quedant gratament sorpresos per aquesta iniciativa de la Regidoria de Comerç i Turisme “.

Altres de les reunions mantingudes durant la fira van ser; la promoció a través de plataformes webs especialitzades i en comparadors de vols, establir contactes amb tour operadors i empreses especialitzades en lloguer de viles que ja compten amb oferta a Altea. La gran presència a la WTM d’empreses i entitats turístiques de la Comunitat facilita el contacte a la fira. Així, Anna Alvado, també va tenir ocasió de conversar amb Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, sobre possibles subvencions en promoció turística per a Altea, amb Eduardo Dolón, Diputat de Turisme per ultimar qüestions referents a Fitur, reunir-se amb Toni Major, president de HOSBEC , i amb representants de HOSTELTUR, portal líder espanyol de notícies de turisme de reconegut prestigi entre els professionals del sector.

Segons l’informe de Turespaña sobre Regne Unit, el principal motiu pel qual els britànics viatgen a l’estranger és per relaxar-se a la costa, de manera que el “sol i platja” és el producte més demandat. No obstant això, cada vegada més es busquen experiències esportives, contacte amb la natura, i gaudir de la gastronomia i vins del país. Comencen per tant a aparèixer nous segments i nínxols amb grans oportunitats de diversificació i creixement. Segons la regidora, “és per aquest motiu, que Altea ha estat present en aquesta fira. L’any passat ja vam poder comprovar l’interès que generava el nostre municipi i la seua oferta, en moltes de les reunions que vam mantenir i no podem perdre l’oportunitat de posicionar a Altea en aquest mercat. Hi ha una gran demanda per les destinacions experiencials i sostenibles i aquest és el marc en què hem de treballar “.

Pin It on Pinterest