Select Page

L’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea (OPE) va participar a la Jornada sobre Programes Culturals Europeus organitzada pel Programa Cultural Europa amb els Ciutadans i Europe Direct Región de Múrcia, celebrada al Museu de Belles Arts de Múrcia el 18 de setembre passat .

La jornada va estar orientada a la difusió dels programes “Europa Creativa-Cultura” i “Europa amb els Ciutadans”. L’edil d’Hisenda i Recursos Humans, Pere Lloret, i la responsable de l’OPE d’Altea, Paloma Verdú, van participar en aquesta jornada, convidats pel Ministeri de Cultura i Esport, i van impartir dues xerrades.

En la seua intervenció, l’edil alteà es va centrar en explicar el perquè i el com de la creació de l’Oficina de Projectes Europeus i les qüestions relatives al seu encaix dins d’una organització municipal. Per la seua banda, Paloma Verdú va exposar el cas pràctic ”Europa amb els Ciutadans: Yourope: joining paths to build a better perception of Europe” (unint camins per construir una millor percepció d’Europa). El projecte Yourope, proposat i liderat per l’Ajuntament d’Altea, s’emmarca dins del programa “Europa amb els Ciutadans”. De les més de cent propostes presentades i de les 19 acceptades per la Comissió Europea, va obtenir la segona millor qualificació i és l’únic d’aquest exercici aprovat a tot l’Estat. Altea encapçala una xarxa europea de municipis per combatre l’euroescepticisme des de la joventut.

El projecte compta amb 8 socis de 8 països diferents (Itàlia, Eslovènia, Polònia, Grècia, Xipre, Bèlgica, Bulgària i Espanya). I té com a objectiu sensibilitzar la joventut i la ciutadania en general sobre el paper que juga la Unió Europea en el seu dia a dia, a través del diàleg, del diagnòstic de la situació actual i del debat intercultural.

El desenvolupament del projecte contempla una sèrie de huit trobades participatives internacionals a les diferents ciutats associades. L’esdeveniment inicial, que reunirà per primera vegada a tots els socis de la xarxa, tindrà lloc a Altea el 29 i 30 d’octubre. La sèrie es tancarà amb un esdeveniment final a Brussel·les, en què participaran representants de les institucions europees.

Respecte a la trobada a Múrcia, Pere Lloret valorava positivament la participació en aquestos fòrums en què les diferents administracions exposen les seues experiències en relació als projectes europeus. “Aquest intercanvi d’informació crea sinergies molt positives entre tots els participants en la jornada. Per la nostra banda, aportem la nostra experiència des de l’àmbit local en la difusió dels principis, els objectius i les oportunitats de progressió que ens brinda la Unió Europea. I al seu torn el feedback que rebem redunda en el creixement i la millora de la feina que es realitza des de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea”.

Pin It on Pinterest